Deoclavis

Cuvânt înainte

Fiind rezultatul unui cumul de revelații precum și a multor vestigii științifice, istorice, arheologice, a evidențelor pe care științele exacte ni le oferă, Deoclavis acum ne „vorbește” direct și personal, dezvăluind celor care pot și vor să vadă, să audă, ceea ce până acum au fost „secrete”, sau mai bine spus nu au fost revelate omului atât de clar și cuprinzător. Deoclavis ne deschide poarta “Templului Cunoașterii” și ne face cunoscută calea Tatălui Creator, spre Fiul ca materializare a Spiritului și nemurire a Sufletului, către Sfântul Duh ca trăiri la diferite nivele de conștiință.

CHEIA DEOCLAVIS, TRINITATEA ÎN TOATĂ SPLEDOAREA SA. Și nu e motiv să ne minunăm, ci motiv să mulțumim Marelui Arhitect al Universului pentru că ni se arată spre a se face cunoscută și în mod conștient urmată. Umanitatea a ajuns la nivelul în care liberul arbitru conștient este acum responsabilizat spre a utiliza în mod sustenabil resursele umane și naturale, minerale, în vederea regenerării acestora. Astfel, omul va demonstra respect atât către umanitate, către specia umană, precum și către mediul de întreținere a vieții, planeta noastră Terra.

Deoclavis ne dezvăluie cum Trilogia Divină, o serie de acțiuni interdependente ale actului Creației, formează primele molecule responsabile pentru Viața Biologică din Viața Absolută, Tatăl Creator.

Matricea Deoclavis ne indică factorii participanți și mecanismul evoluției Egregorilor, de la cei primordiali la cei mai avansați Egregori. Sau extrapolând, ne referim la corpuri fizice, chimice, biologice în lumea tangibilă care din punct de vedere energo-informațional sunt Egregori de diferite complexități. Putem să ne referim la acest proces ca fiind și un act artistic, de ce nu “Divina Trilogie”.

Viața în sine este o artă, iar trăirea vieții reprezintă interpretarea acestei arte, viața, exprimarea acestui act artistic prin crearea altor diverse creații artistice în cursul trăirilor. A da sens vieții. Bucurii și fericire. Inclusiv procreare, perpetuarea speciei. A educa apoi, în ale acestei arte, în cele specifice vieții. Procesul educației e o artă. Arta de a comunica și a te face înțeles. A trăi pe deplin, sănătos, lucru ce implică a fi în armonie cu mediul în care trăiești. Un mod sustenabil de a trăi.

Arta, la rândul ei, fiind rezultatul trăirilor, complexe, variate ca intensitate și durată, o expresie a emoțiilor, emoții ce vom regăsi în Deoclavis, merită a fi tratată ca o știință  a vieții. Arta, este o manifestare cognitivă, spirituală a speciilor superioare, inteligente, specific omului. Arta, în esență reprezintă o cale de comunicare. Arta stimulează, vindecă, hrănește atât pe cel ce o produce precum și audiența, direct, indirect.

Deoclavis aduce împreună în mod sinergic cunoștințele oferite de către cercetători în diversele domenii ale științelor exacte, precum fizica în general, mecanica cuantică în mod particular, fizica particulelor, chimia, biologia, genetica, astronomia, astrobiologia, neurologia, psihologia, medicina în general și adăugăm la acestea, arta, armonia culorilor, formelor, sunetelor, mișcărilor.

Deoclavis vine astfel către noi oamenii din partea Creatorului responsabilizându-ne pe fiecare dintre noi, cei receptivi, ca fiind mult mai mult, nu doar consumatori, ci cocreatori.

Majoritatea oamenilor, mai din toate timpurile, au desconsiderat posibilitatea ca OMUL să dețină un rol Divin în procesul Creației. Această abordare, desconsiderare a caracterului Divin a omului, a fost învățată, încurajată, propagată pentru simplul fapt de a putea controla masele, a le subordona, subjuga, a menține rolul ierarhiilor și puterilor bisericești, de stat, și a conducătorilor populației, a maselor de oameni, indiferent de modul de organizare a societății.  Dacă omului i s-ar fi recunoscut rolul său Divin, nu ar mai fi existat robie, sclavagism, trafic de carne vie, mercenari, asasini, etc. Acest aspect va fi pe deplin dezvoltat în paginile ce urmează cu diverse exemple, făcute astfel accesibile publicului larg care este invitat să colaboreze cu noi sau să aplice și să descrie cheia Deoclavis în mod independent pe baza propriilor experiențe de viață.

Mai mult, aceasta reprezintă și o temă pentru discuții elaborate în cadrul “Academiei UMIDA” (Umaniterra Masonic International Deoclavis Academy). Aceste informații și dezbateri sunt accesibile numai membrilor UMIDA, Ordinelor Inițiatice devenite membre ale UMIDA ca urmare a tratatelor de colaborare, francmasonilor liberi ce aleg să adere în mod independent la Umaniterra sau să urmeze cursurile Academiei UMIDA. Aceste informații și dezbateri sunt accesibile în mod special celor inițiați ca Umaniterri (membri ai Ordinului Masonic Umaniterra O:. M:. U:., Umaniterra Masonic Order). Pentru o înțelegere profundă și participare eficientă este imperativ important ca cei implicați să fie inițiați în Tainele Masoneriei și în special în ale Umaniterrismului.

Referindu-ne la OM, la natura umană, procesul Creației, mărturiile istorice și diversele studii din domeniul antropologiei și psihologiei umane, avem un câmp deschis de dezbateri ce scot în evidență importanța acordării unei atenții sporite asupra conceptului de plus-valoare, a meritocrației, a definiției muncii, dar mai cu seamă glorificarea muncii în general versus glorificarea muncii ce aduce plus valoare. Astfel vom vedea și aspectul moral sau imoral al glorificării muncii în general la pagina PLUS-VALORI.

Deoclavis este adresat tuturor entităților în Univers, inclusiv regnului vegetal, inclusiv regnului animal , la nivel micro sau macro, inclusiv nouă, speciei umane aici pe Terra. Adresat nouă, oamenilor, celor care avem calitatea de cocreatori, produși ai Creației (că știm că nu știm, că realizăm sau nu, că vrem că nu vrem) pentru a participa la construcția Creației. Dumnezeu lucrează prin oameni.

Suntem o specie inteligentă, înțeleaptă, însărcinată cu coparticiparea la actul Creației. Aceasta, nu numai în sensul de procreație biologică a speciei noastre, dar mai cu seamă în a aduce plus-valoare elementelor ce ne înconjoară. Flora și fauna pe planeta noastră Terra fac asta, conform matricei Deoclavis, pe când noi oamenii, inteligenți, deviem de la reguli. Acest lucru se poate schimba în măsura în care vrem. Deoclavis e aici, prezent. Umaniterra e aici, prezentă.

Noi oamenii vrem mai mult și mai mult, fiecare pentru el și numai pentru el. Deseori noi oamenii apelăm, iată, la acte extreme, trafic de persoane, sclavagism sub diferite etichete, recurgem la autodistrugere, de la distrugerea mediului înconjurător la crime organizate (ce includ războaiele, conflictele armate cu sau fără mercenari). Apoi, enunțăm „Glorie muncii!”. Munca sclavului? Munca escrocului? Munca traficantului? Munca celor care ne conduc direct sau indirect la autodistrugere? Matricea Deoclavis ne va indica în capitolul “Cauză și Efecte-cauzale în dinamica Deoclavis” sistemul de valori pe care specia umană în mare parte a omis spre deosebire de celelalte specii. Să fie această omisiune un efect secundar al inteligenței superioare de care specia noastră se “bucură”, cu bune, cu rele ?!

Această “carte”, aflată în construcție, aici sub formă de manuscris digital, este oferită cititorilor încă de pe acum, timpuriu, nu numai datorită importanței informațiilor care nu suferă multă așteptare dar și ca o invitație la dezbatere. Iată că în mod evident înțelegem necesitatea ca această carte să rămână deschisă tuturor pentru întotdeauna.

 “Cea mai bună carte scrisă vreodată este cea neterminată” (Adrian Toader-Williams, 2012)

Călătoria în lumea Deoclavis pare a fi dificilă, aparent complexă unora, chiar foarte confuză, plictisitoare altora, chiar și fără importanță, multora din păcate. Cheia Deoclavis oferă răspunsuri chiar și acelora care nu și-au pus întrebări vreodată pentru aceleași motive enunțate mai sus.

Cu răbdare, deschidere, o doză de încredere, cititorul va afla probabil cine anume este el / ea ca entitate, rolul său ca ființă în lume, ca persoană inteligentă, gândire. Apoi, pas cu pas, cititorul foarte probabil va afla și SCOPUL propriei sale existențe.

Deoclavis oferă acelora care au ajuns să-l studieze, răspunsuri la care nu se așteptau. Va deschide noi orizonturi de gândire, vor apărea întrebări noi dar și răspunsuri, se va dezvolta  interesul spre descoperirea vieții, scopul vieții, scopul existenței noastre în general, a înțelegerii Divinității indiferent de religia cititorului.

Cheia Deoclavis oferă lumină spre o viață personală echilibrată, stabilirea unor relații sănătoase, asigurarea unei dezvoltări personale sustenabile. Ca urmare a înțelegerii și conștientizării elementelor oferite prin intermediul cheii Deoclavis, comunitățile, diversele organizații, societatea în general va putea obține mai multă ordine din haos. O mai bună organizare (Ordo Ab Chao).

Vă mulțumim că ați ajuns până aici. Vă dorim lectură plăcută, răbdare și spor la studiu.

În timp, subiectul acesta va evolua, astfel că pagina va oferi din ce în ce mai multe explicații, exemplificări și aplicații ale cheii Deoclavis. Reveniți din când în când. Așteptăm participare, comentarii folosind pagina de contact.

INTRODUCERE – ELEMENTE ESENȚIALE SPRE CHEIA DEOCLAVIS

DE LA INTERACȚIUNEA CORPURILOR CEREȘTI LA FORMAREA PRIMELOR MOLECULE CE CONSTRUIESC ADN-UL, EGREGORII SUNT PERMANENT PREZENȚI CA FORȚE DINAMICE ÎN DEOCLAVIS.

DEOCLAVIS GUVERNEAZĂ PROCESUL CREAȚIEI APOI REGULEAZĂ INTERACȚIUNILE ÎNTRE PRODUSELE CREAȚIEI, ÎNTRE SPECII, ENTITĂȚI, RELAȚIILE UMANE, ORGANIZAREA SOCIALĂ A SPECIILOR, BIOECONOMIA ȘI ECONOMIA.

 FIIND CHEIA DIVINĂ A CREATORULUI, DEOCLAVIS DESCRIE DINAMICITATEA ÎNTREGII CREAȚII AJUTÂNDU-NE ASTFEL SĂ CONȘTIENTIZĂM ACȚIUNILE NOASTRE.

 GUVERNEAZĂ CREAREA EGREGORILOR, INDICĂ ȘI URMĂREȘTE INTER-RELAȚIONAREA CORPURILOR FIZICE ȘI ETERICE DIN UNIVERS, ATÂT LA NIVEL MACRO PRECUM ȘI MICRO.

 AVÂND ROL REGULATOR, ASIGURĂ ȘI PĂSTREAZĂ ÎN MOD RELATIV ECHILIBRUL TERMODINAMIC ÎN CONSTRUCȚIA CREAȚIEI CĂTRE PERFECȚIUNEA ABSOLUTĂ.

 DEOCLAVIS REPREZINTĂ CHEIA AUTOCUNOAȘTERII ȘI STĂ LA BAZA CONSTRUCȚIEI ȘI DEZVOLTĂRII SINELUI, A ECHILIBRULUI PERSONAL, FIZIOLOGIC, PSIHOLOGIC, SPIRITUAL.

 ÎN MOD IMPLICIT, GESTIONEAZĂ RELAȚIILE SOCIALE, FUNCȚIILE BIOECONOMICE, ACTIVITĂȚILE COMERCIALE ȘI TOATE ASPECTELE ECONOMIEI (FIE NATURALE, BIOECONOMICE SAU CLASICE) ALE SPECIEI UMANE.

 CHEIA DEOCLAVIS NE DEZVĂLUIE MISTERELE CREAȚIEI UNDE FIECARE ENTITATE ARE UN ROL IMPORTANT ÎN PROCESUL CREAȚIEI.

 ÎNSĂȘI CREAȚIA NĂSCUTĂ DIN APARENT NIMIC MATERIAL CĂTRE TOT CEEA CE NE ÎNCONJOARĂ, ATÂT VIZIBIL NOUĂ CÂT ȘI ÎNVIZIBIL, NI SE ARATĂ PRIN INTERMEDIUL CHEII DEOCLAVIS.

 DEOCLAVIS REPREZINTĂ MĂRTURIE A FAPTULUI CĂ TATĂL, FIUL ȘI SFÂNTUL DUH, FORMEAZĂ TRINITATEA CA FORȚĂ A CREATORULUI DAR ȘI A CREAȚIEI VII, ASTFEL PRIMELE MOLECULE DE BAZĂ ALE ADN-ULUI FIIND EGREGORII PRIMORDIALI PRODUȘI DIRECȚI AI TRINITĂȚII.

 DEOCLAVIS NE DEZVĂLUIE MISTERUL CREAȚIEI, ÎN SPECIAL AL VIEȚII, FORMA SUPERIOARĂ A EXISTENȚIALITĂȚII.

 CREATORUL NAȘTE CREATORI. CREAȚIA NAȘTE CREAȚIE.

 CREATORUL CREEAZĂ CREATORI, ANUME INCLUSIV SPECIA UMANĂ.

 PE PLANETA NOASTRĂ TERRA, OMUL CA SPECIE SUPERIOARĂ, INTELIGENTĂ, CONȘTIENTĂ ȘI ÎNȚELEAPTĂ ESTE PRODUCĂTOR DE PLUS VALORI CARE, PARADOXAL ȘI SUBIECTIV, ACESTEA POT AVEA VALORI POZITIVE SAU NEGATIVE.  (DA, PLUS VALOARE NEGATIVĂ)

CAPITOLUL  I – VEDERE DE ANSAMBLU

Dumnezeu, Marele Arhitect al Universului, Marele Arhitect al Cerului și Pământului (Terra), Arhitectul de Sine și al Existențialității Infinite, continuă Creația Sa și prin Oameni, făpturi ale Creației Sale. GLORIE MUNCII , GLORIE PLUS VALORII. (această parte precum întregul sumar și mai mult vor fi descrise și argumentate în mare detaliu spre o înțelegere completă.)

Noi oamenii, ca specie inteligentă cu un grad ridicat de conștiință, am primit darul liberului arbitru. Luăm decizii, dar întâi facem alegeri care ar trebui să fie bune. Viața în sine, ca sistem, se află permanent într-un proces de autoreglare, eficientizare. Autoreglarea constă într-o multitudine de alegeri complexe astfel că din punct de vedere termodinamic să se mențină o entropie scăzută a sistemului. În alte cuvinte, să se mențină un grad înalt de organizare. O putem numi și sănătatea sistemului (moleculă, macromoleculă, organism, familie, organizație, ecosistem, societate.)

O tendința universală a existențialității vii, a întregii Creații ce implică viața, este ca din haos să fie creată ordine. Ordine care, aparent paradoxal, la un moment dat creează dezordine spre formarea unei alte ordini. Creația se află sub forma unui ciclu pulsatoriu, de naștere și renaștere permanentă. Parte din această existențialitate face parte și conștiința umană, o caracteristică specifică speciei noastre. Aici, multitudinea factorilor emotivi au o contribuție aparte în procesul Creației speciilor superioare inteligente.

Deci iată că noi oamenii avem atât privilegiul dar și obligația exersării liberului arbitru. Mai mult sau mai puțin, că ne dăm seama sau nu, suntem inspirați și conduși către anumite acțiuni. Sau, să spunem că avem un șir de revelații la nivel personal sau de grup, comunitar, social, astfel împreună inventăm, dezvoltăm tehnologii avansate cu scopul, să presupunem, a accelera procesul Creației. În acest proces, noi oamenii am urmat un drum de la care, pentru diverse motive, de multe ori am deviat și ne-am demonstrat că suntem capabili utilizând cunoașterea noastră avansată, nu numai să construim dar să și distrugem în mod sistematic și nu întotdeauna controlat. Acest fapt demonstrează faptul că mintea umană ne pune în mod susținut și repetat la mari încercări. Sensul responsabilității este imediat instalat în urma încercărilor, deseori ca urmare a greșelilor făcute. Să fie acesta un „examen” la care suntem supuși de către Creator? Să fim oare trecuți prin „sita” unde, cei care dețin nivele de perfecțiune dintre cele mai înalte obțin sau nu roluri mai importate în procesul Creației? Sunt astfel selectați cocreatorii și rolul lor în actul Creației? Vom încerca să descoperim acest lucru în conținutul multelor pagini ce vor urma.

Ca specie umană am dovedit că suntem capabili să construim pe deoparte și distrugem pe altă parte, atât Sinele nostru cât și ceea ce ne înconjoară. Mediul natural în care trăim și ne întreține cu resursele sale este afectat de către acțiunile noastre. Semenii noștri sunt afectați, de bine, de rău.

Să fie acest fapt un exercițiu “tehnologic”, un exercițiu de afirmare și demonstrare a capacității noastre de a alege? Al egoului? Sau mai degrabă un proces al căutărilor spre a găsi Perfecțiunea? O oportunitate de a găsi căi mai eficiente spre binele Creației, viața ca fiind forma Supremă a Creație, a Marelui Arhitect al Universului? Sunt doar unele dintre nenumăratele întrebări la care încercăm să aflăm răspunsurile.

Omul este parte activă și determinantă în actul Creației, motiv pentru care a fost înzestrat atât cu capacități creative, chiar de materializare, emoționale ce pot construi dar și distruge, precum și liberul arbitru. Rolul omului în actul Creației este un fapt dovedit de-a lungul istoriei omenirii și până în prezent. Vastele lucrări oferite de cercetările în antropologia umană sunt mărturii incontestabile a rolului speciei umane în Actul Creației. Dar cum înainte de orice acțiune, fizică spre materializare, procesul începe cu un gând, deseori un plan determinant, gândurile fiecăruia dintre noi au un rol magnific în procesul Creației. Aici intervine rolul autocunoașterii, a gândirii pozitive. Acest cumul de gânduri de diferite intensități și capacități de a rezona între ele, apoi acestea cumulate vectorial intra în rezonanță și cu Planul de Bază al Marelui Arhitect al Universului, conduc la procesul materializării. O vorbă spune “atenție ce îți dorești, s-ar putea să se și îndeplinească”. Vorbele din popor sunt în general mărturii ale trăirilor și a experiențelor de viață.

„Nimeni nu poate produce un gând, un cuvânt, un act, care nu este întipărit

pe oglinda eternă pe care este gravat totul și din care nimic nu este șters vreodată”.

( Louis-Claude de Saint-Martin )

Cheia, matricea DEOCLAVIS, trimisă către oameni și primită ca revelație, explică mecanismul de relaționare de bază între toate elementele constitutive ale existențialității energo-materiale. Dumnezeu ne descrie regulile Sale de bază ce au fost și continuă să existe în procesul Creației. Noi oamenii, reușind să descifrăm această cheie Divină avem mai departe responsabilitatea de a o folosi atât în procesul autocunoașterii, dezvoltării Sinelui cât și în relaționarea cu semenii noștri și cu mediul înconjurător, cu Universul, cu Dumnezeu.

Dezorganizările, eșecurile personale sau de grup, marile tulburări sociale, conflictele armate, crizele economice, crizele de sănătate, conflictele domestice, naționale, sau neînțelegerile în familie, au loc în situația în care, de cele mai multe ori, majoritatea participanților nu sunt receptivi la mesajele Divine, iar dacă sunt receptivi aceștia nu le dau ascultare în totalitate.

Cheia Deoclavis are ca scop să aducă Lumină în modul de a gândi, în procesul autocunoașterii, gestiunii emoțiilor noastre, a acțiunilor noastre, a materializării gândurilor, în activitățile întreprinse de noi oamenii.

E Lumină menită să îmbunătățească conduita oamenilor unii către alții și către mediul responsabil pentru întreținerea vieții, respectiv Perfecționarea modului de viață, asigurarea sustenabilității vieții, servind astfel Creația.

Toate entitățile, materiale și imateriale, eterice sunt înzestrate cu Viața Absolută. Aceștia sunt Egregori Primordiali. Apoi, viața așa cum o cunoaștem noi, Viața Biologică, se manifesta în diferite feluri și la diferite nivele în funcție de complexitatea acestora, atât în regnul vegetal precum și animal, micro sau macroscopic.

Spus pe scurt, întregul Univers este viu. Forma superioară a existențialității o reprezintă Marele Arhitect al Universului, Dumnezeu, Creația din Creație, Viața în Sine, Viața ca Absolut ce include formele de manifestare ale vieții biologice cunoscute de noi.

Speciilor superioare, complexe, inteligente aflate în Univers așa cum este cazul speciei umane aflate pe Terra, li s-au atribuit marea responsabilitate de a participa activ la actul Creației și Perfecționării Sinelui apoi implicit a regnului, a speciei, a colectivului din care fac aceștia  parte, a organizației căreia aceștia aparțin, a națiunii.

În Univers nu sunt spectatori. Tot ceea ce există, întreaga Creație participă activ la Creație. Toate speciile animale și vegetale, macro și microorganisme, au menirea de a duce la îndeplinire actul Creației ca factori participanți prin adăugarea de plus valoare în cursul transformărilor perpetue la care acestea participă. Cu cât mai complexe sunt aceste entități cu atât mai mare contribuție au în procesul Creației, respectiv cu atât mai mare este responsabilitatea. Lucru în general greu de acceptat de către oameni, care au tendința doar de a primi, lucru pentru care chiar se roagă, aprind lumânări, scriu acatiste, fac mătănii. Este mai greu să accepți că ai un rol crucial (oare de ce termenul crucial?) în Actul Creației. Frica de responsabilitate. Iar dacă călătoria ta se oprește aici, e bine totuși că ai ajuns până aici. Cei care continuați, Creatorul va fi cu voi.

Mai departe vă invit să urmăriți Deograficul de mai jos ce descrie DEOCLAVIS. În paginile care vor urma, fiecare punct de la 1 la 9, acum trecut rapid în revistă, va fi dezbătut în mod separat cu diverse exemple, precum și în diverse combinații, din nou acestea fiind tematici ce vor fi dezbătute nu numai aici pe website dar și în cadrul cursurilor Academiei UMIDA. Vor fi exemple din viața de zi cu zi, din familie, comunitate, organizații de interes comun, exemple din fizică, chimie, sociologie, economie, etc. la care sunteți invitați să participați activi. Tine-ți minte? În Univers NU SUNT SPECTATORI! A nu face nimic, a nu te implica deja reprezintă o implicare. Ignoranța distruge (ucide), repede sau încet. Și sunt diverse forme de a distruge sau a te autodistruge, majoritatea nu le cunoaștem tocmai datorită ignoranței. De aceea, inițiații în Ordinele Inițiatice au un avantaj. Au șansa de a fi “mai mult”. În special cei inițiați ca Francmasoni ai Ordinului Masonic Umaniterra, inițiați ca FRANCMASONI UMANITERRI sau simplu inițiat ca UMANITERR.

Marele Arhitect al Universului, folosește nouă vergi distincte ca pârghii. Acestea împreună compun cheia Deoclavis, cheie ce are rol de observator dar și regulator cu tendința de a păstra elementele / entitățile participante, Egregori Primordiali și Avansați, în armonie. Într-un echilibru funcțional, constructiv spre obținerea Plus Valorilor, sau Valorilor Adăugate, astfel tendința sistemului, a macromoleculei, a ecosistemului, a organismului, a familiei, a comunității, a organizației, a societății, a națiunii, etc., e de a atinge Perfecțiunea.

Marele Arhitect al Universului, prin Planul Arhitectural de Bază existent din totdeauna, a creat posibilitatea ca de la simplele elemente chimice, la macromolecule, până la ființele vii și comunitățile acestora, ce pot avea diferite forme de organizare, să comunice în permanență între ele. Toate sunt de fapt entități energetice informaționale, Egregori, ce creează o rețea de comunicații aflată permanent în funcțiune, într-o continuă dezvoltare și autoperfecționare.

Aceste entități energo-informaționale, Egregori Primordiali sau Avansați (vom înțelege curând diferența), sunt în permanentă rezonanță (1) unele cu altele ce asigură în mod continu ca fiecare să se recunoască (2) într-un sistem, cu atât mai mult în cazul sistemelor vii, care tind să atingă un grad înalt de organizare, respectiv entropie scăzută, sau putem spune crearea de ordine din haos (Ordo Ab Chao).

Fiecare entitate participantă recunoaște (2) astfel o resursă (3) necesară ei și înțelege că în același timp, și ea are rolul de resursă (3) pentru cealaltă. Necesarul pentru schimburile energetice sunt astfel determinate respectând principiile termodinamice ale unui sistem aflat în echilibru sau care caută atingerea acestuia. Ca drept consecință numai anumite rații (4), corecte, vor fi utilizate. Nu mai mult nu mai puțin ci doar necesarul pentru satisfacerea bilaterală a valențelor.

Pornind de la legile conservării energiei, ce întâlnim chiar începând cu sistemele cele mai simple, schimbul în mod raționat (4) de energii se regăsește la cele mai complexe macro-sisteme. Cu cât înaintăm spre complexitate în Actul Creației, automat se nasc astfel noțiunile de raționament (4) și raționalitate (4) în sistemele inteligente, cu atât mai mult în cazul celor conștiente.

 

Pentru a păstra sistemul în echilibru energetic, respectiv cu entropie joasă, deci cu un grad de organizare ridicat specific vieții, necesarul energetic al fiecărui Egregore astfel se respectă (5) conform cerințelor impuse de legile termodinamicii. Ca drept răspuns (6) [după cum a fost menționat mai sus, totul se află în permanentă comunicare, rezonantă (1) respectiv în armonie] în mod responsabil (6), necesarul este satisfăcut în mod reciproc (7), primești și dai, nu mai mult nu mai puțin, pentru că nimic nu vine din nimic și nimic nu se întâmplă cu nimic.

Ordinea din Haos (Ordo Ab Chao), menținerea tendinței de echilibru a sistemului cu un grad mare de organizare, grad de organizare specific vieții echilibrate, sănătoase, fie individuale fie a comunității, a micro sau macro-sistemului, este ca urmare a unui permanent set de tatonări, încercări, însoțite de un pachet de răspunsuri (6) de tip cauză-efect spre autoreglare, lucru care creează în sistemele complexe, avansate, inteligente, conștiente, simțul responsabilității (6).

Astfel, sistemul o dată ce “dă dovadă” de stabilitate, aflat și menținut într-un echilibru energetic „demn de urmat”, este acum pregătit să se regenereze (9) spre a satisface în continuare actul perpetuum al Creației. Noi entități se alătură sistemului, acum din ce în ce mai stabil, ce deține un înalt grad de organizare, acesta continuând să se dezvolte astfel. In funcție de natura sistemului, este posibil ca în interiorul acestuia să se petreacă unele transformări specifice formării altor entități precum procreare sau sintetizări specifice formării macromoleculelor compatibile formelor de viață. Aceste noi entități se pot forma ca parte din macrosistemul unde se formează și e posibil, în funcție de natura lor, să se desprindă de macrosistemul mama, sau nu, dar energetic informațional va rămâne conectat așa cum toate sistemele în Univers sunt conectate ducând astfel la expansiunea macrosistemului unde și din care a fost format (mărirea familiei, organizației, creșterea populației).

Învățăturile cheii Deoclavis ne-au fost transmise din totdeauna, cu milenii în urmă. Au fost aplicate în mod intuitiv, echilibrul între satisfacerea necesităților vitale și exersarea autolimitării, aplicarea bunului simț fiind un exercițiu către perfecțiune dar încă nou născut. A fost aplicat dar de cele mai multe ori doar în mod parțial, motiv pentru care lucrurile nu au mers așa cum omul probabil și-ar fi dorit. Până și stabilirea dorințelor personale sau de grup urmează regulile Deoclavis către Adevăr, a cheii Deoclavis. Egregori formează în mod sinergic noi Egregori mai avansați, cu noi complexități diverse urmând astfel mecanismul cheii Deoclavis.

Adevărul este pretutindeni, dar nu-l recunoaște decât cel care-l caută”.

(Nicolae IORGA)

Acum, Deoclavis poate fi aplicat în mod conștient odată ce ne-a fost transmis, descifrat, aici descris în sumar. Cei care sunt foarte interesați vor obține detalii și exemple, spre o mai bună înțelegere și aplicabilitate, în capitolele ce vor urma.

Deseori vorbim de influența gândirii noastre pozitive asupra Sinelui nostru și ca extindere asupra lumii, spre o lume mai bună. În primul rând, pentru a gândi pozitiv necesită să știm cum să gândim pozitiv, și apoi să determinăm mai precis cum vedem noi „ o lume mai bună” . În acest sens, o primă clarificare ar fi binevenită în ceea ce privește gândirea pozitivă. Aceasta reprezintă o abordare optimistă a lucrurilor, pacifistă, dorința de menținere a lucrurilor la un nivel de echilibru optim.

Avem astfel în vedere că dinamicitatea vieții se datorează bipolarității întregii existențialități, a dualității, a interacțiunii în mod permanent dintre părți opuse, între plus-minus, nord-sud, sus-jos, frumos-urât, pozitiv-negativ, noapte-zi, masculin-feminin, Yng și Yang , etc., care niciunul nu poate exista fără celălalt. În acest sens nu există superioritate sau inferioritate, ci există. Precum Universul și Planul Arhitectural al Marelui Arhitect al Universului, Dumnezeu, nu poziționează nici una din așa zisele opuse în mod ierarhic, indicând superioritate sau inferioritate. Nici noi oamenii înțelepți și corect educați nu ar trebui să o facem. Astfel de diferențieri necesită a fi făcute numai cu scopul de a servi Creația și a nu o împiedica. Opusele nu se contrazic ci se complementează reciproc.

Aici accentul trebuie pus mai cu seamă în zona subiectivă, precum bine-rău, frumos-urât, pozitiv-negativ, rece-cald, etc.. Nicidecum nu am discrimina bazat pe referire la sus-jos, alb-negru, nord-sud. Revenind la omul înțelept și așteptările ce implică un grad înalt de înțelepciune, putem spune că diferențierile de genul masculin-feminin nu servește Creația. Aceste diferențe au fost miezul discordiei și a tratamentelor inumane ce regăsim în istoria macabră a civilizațiilor pe Terra.

Deoclavis, cheia Divină a Creatorului arată calea Creației. Iar aici, frații din unele Obediențe Francmasonice pot să aleagă să înțeleagă că masoneria are menirea să unească. Discordia nu-și găsește casă bună în Ordinele ce promovează iubirea față de semeni, pacea și bunăstarea tuturor.

Recunoașterile și Regularitatea sunt a fi elemente ce vin din viață, din normalitate, din natură, nicidecum din tendința orientărilor egocentrice și separatiste, chiar cu menținerea unui monopol ce necesită licență sau patent, sau te miri ce anume certificare.

A fi, a crede, a avea un moral bun și a conviețui în unitate prin diversitate nu impune aprobare, licență. Altfel, ne-am vinde unii pe alții, unora altora, ne-am licenția proprietățile sau ca proprietari de oameni întorcându-ne la vremurile sclavagiste. Din și prin suferință umanitatea a învățat. Să dăm dovadă că umanitatea a făcut un pas mare înainte. Deoclavis ne ajută să continuăm progresul umanității prin observarea și aplicarea regulilor Divine. Unitate prin diversitate, în armonie și echilibru energetic pentru o viață sănătoasă, între oameni, între oameni și mediu, între oameni și planeta noastră Terra.

Opusele nu trebuie să fie amestecate. Un astfel de act ar duce la neutralizare, scăderea sau eliminarea potențialelor celor două opuse. Acestea vor fi respectate spre a se dezvolta individual fiecare. Opusele se completează reciproc. Opusele se vor recunoaște (2) și respecta (5) în mod reciproc (7) între ele, prin intrarea lor în rezonanță (1) raționalizând (4) la modul că prin bipolaritatea nativă existentă între părți, acestea reprezintă resurse (3) reciproce  (7) și responsabile (6) (folosind nu mai mult nu mai puțin din rația (4) optimă de schimb de energie). Ca rezultat al interacțiunilor, opusele se vor recompensa (8) energetic reciproc (7) în actul regenerării (9) sistemului pe care acestea constituie împreună prin simpla lor existență, prin apartenența lor în Creație și în procesul Creației.

Creatorul ne „vorbește”, omul nu trebuie decât să perceapă inspirația Divină, revelațiile spre deosebire de ceea ce mintea îi spune ca dorințe sau obiceiuri împrumutate sau chiar dictate în mod totalitar. Mintea deseori ne înșală, fapt dovedit și bine cunoscut. A face diferența între bine și rău în relația dintre oameni pare a fi un proces dificil. Spre exemplu, pentru a afla ce e bine și ce e rău, o cale practică sa dovedit a fi schimbarea rolurilor și observa apoi ce și cum simți. Întotdeauna încearcă să te pui în locul celuilalt. Nu trata pe altul așa cum nu ai vrea să fii tratat.

Mintea noastră e ca o parașută, ne salvează numai dacă se deschide.”

(Albert Einstein)

Orice nerespectare voită sau nevoită dar mai cu seamă fiind în cunoștință de cauză a cheii Deoclavis reprezintă blasfemie, nu numai prin sfidarea regulilor indicate de Deoclavis dar prin acțiunile întreprinse împotriva Creației, implicit împotriva Creatorului, Dumnezeu.

Folosind geometria-sacră, imaginea de mai jos, putem descrie bipolaritatea, dualitatea, aparent opusele, etc.,.

Până și teoria Big Bang ne sugerează faptul că Lumina se naște din întuneric. Propria noastră viața confirmă adevărul, pentru cine vede desigur și poate să și înțeleagă. Învățând din experiențele de viața, din eșecuri, din diverse fapte de cele mai multe ori evenimente din viața noastră destul de dureroase, construindu-ne Înțelepciunea. Apreciem astfel valoarea întunericului.

În acest sens, pozitiv reprezintă doar opusul lui negativ, nu mai bine sau mai rău. Astfel, o gândire pozitivă se referă la gândirea optimistă, spre menținerea unui echilibru în care armonia și bunăstarea noastră sunt menținute și chiar îmbunătățite. Deoclavis oferă pârghiile necesare spre a realiza acest lucru. În special organizațiile inițiatice, așa zis elitiste, pot da un prim exemplu prin observarea și aplicarea principiilor de inter-relaționare indicate de Deoclavis spre construirea Sinelui către Perfecțiune și o lume mai bună, generarea de Egregori Avansați, progresiști. Construcția unei familii, a unei organizații, a unei comunități, a unei națiuni implică aceleași reguli. Matricea Deoclavis reprezintă cheia echilibrului energetic.

În decursul celor mai multe activități ale speciei umane și nu numai, în general în ecosisteme, atât în regnul animal cât și cel vegetal, binele unuia poate fi răul altuia, și invers. În măsura în care reușim să înțelegem dualitatea descrisă mai sus, Yng și Yang, tot așa vedem că o lume mai bună nu e altceva decât acea lume unde echilibrul și armonia între elementele constitutive ale întregii existențialități, a Creației Marelui Arhitect al Universului, a Creației Marelui Arhitect al Cerului și Pământului, a Creației Arhitectului de Sine și a întregii Existențialități, sunt menținute.

Cheia Deoclavis ne explică, urmărește și sugerează căile de urmat. Noi oamenii, Cocreatori, avem iată privilegiul dar și obligativitatea de a sluji. A fi! A fi prezenți, responsabili. A nu ignora.

O vorbă din popor ne spune că “dacă fiecare își curăță și îngrijește propria grădină, cu toții vom avea o lume curată, mai frumoasă”, o lume mai funcțională să spunem. Mai iubitoare. Să fim! Fiecare dintre noi putem fi mai curați, mai limpezi, mai sănătoși, bine intenționați, gospodari, iubitori. Să fim!

Societatea, lumea ca un întreg, este (a fi văzută, considerata ca fiind) un MACROORGANISM în care fiecare organ, element constitutiv are roluri specific importante și vitale bunăstării ÎNTREGULUI” (Adrian Toader-Williams, 2014).

Unitate prin diversitate.

În concluzie, autocunoașterea și perfecționarea Sinelui, ca “organ” constitutiv al acestui macroorganism, a lumii în care trăim, reprezintă un factor determinant în menținerea unui climat Global sănătos, cu perspective de viitor. Numai astfel putem lăsa ca moștenire copiilor noștri o lume în care să poată trăi, de ce nu, poate chiar mai bine ca noi. Pentru prezent și pentru viitor, să fim. Eu sunt!

Deoclavis poate fi înțeles mai bine urmând următoarea secțiune în detalii, prin intermediul Deografiei. Apasă pe Deograficele (imaginile) din cuprinsul de mai jos și vei accesa astfel pagina corespunzătoare dedicată detaliilor specifice cu exemple multiple.

Te invităm să contribui, cu comparații, exemple din viață, din activitatea ta profesională. Articolul datat și semnat de tine (fără anonime) cu care dorești să contribui poate fi publicat dacă ești membru al Academiei UMIDA sau membru inițiat al Ordinului Masonic Umaniterra. Vezi pagina de CONTACT  Vom fi bucuroși să-l publicăm în zona contribuții – planșe a paginii Umaniterra. Creatorul, Dumnezeu, lucrează prin noi oamenii, noi fiind cocreatori, autori ai plus valorilor. Glorie Plus Valorilor!

În următoarea parte, va fi abordat în mare detaliu, pas cu pas, interacțiunea Egregorilor, existența și rolul Egregorilor Primordiali, mecanismul sinergic antrenat de Egregori, generarea unor forțe informaționale din ce în ce mai avansate ca urmare a diverselor interacțiuni spre producerea primelor molecule ce stau la baza organismelor vii, implicit a acidului dezoxiribonucleic (AND). Vom identifica că la baza Vieții așa cum o cunoaștem noi ( o numim Viața Biologică) se află Viața Absolută, Universul în sine, Creatorul.

Creatorul se manifestă astfel prin Creația sa. Prin Natura, ca mediu ce susține Viața Biologică și prin formele sale inteligente, ba mai mult chiar înțelepte. Aici ne apropiem de specia umană, realizând astfel importanța colosală a existenței noastre ca oameni alături de obligațiile ce ne revin în actul Creației.

Cu aceasta, pe parcurs, vom înțelege rolul nostru în actul Creației. Vom realiza că orice comportamente avem, unele aparent nevinovate, afectează actul Creației. Toate gândurile noastre, acțiunile noastre, obiceiurile noastre, întreprinderile noastre care sunt în detrimentul PROPRIEI noastre existențe pe termen lung, în detrimentul sănătății noastre mintale, mentale, emoționale, corporale, a capacității noastre de a crea plus valori, TOATE sunt împotriva Creației, împotriva sinelui nostru cocreator. Ce e bine și ce e rău, ne va spune mecanismul Deoclavis de îndată ce îl vom înțelege și aplica.

Iată cum, pentru propriile noastre plăceri de câteva minute (lista exemplelor e mult prea lunga pentru a discuta aici, acum) ne autodistrugem. Autodistrugerea reprezintă blasfemie, acțiune împotriva Creatorului. Degeaba te rogi, ceri, degeaba mulțumești dacă acțiunile, faptele tale sunt opuse actului Creației, respectiv împotriva Creatorului. O dată ce cunoaștem mai mult, Deoclavis ne arată drumul. Alegerea aparține fiecăruia de ce parte a “sitei” dorește să rămână în procesul de cernere al Actului Creației.

Vom descoperi, la nivelele avansate ale cursurilor UMIDA deschise membrilor, cum să compunem pe baza matricei Deoclavis, anumite mantre specifice pentru a ne menține pe linia echilibrului energetic al Creației.

 

Apasă AICI sau pe graficul de mai jos pentru CAPITOL  II