Filozofia O:. M:. U:.

FILOZOFIA UMANITERRISTĂ

CALEA ORDINULUI MASONIC-CAVALERESC UMANITERRA

(SUMAR)

“Ne-am născut cu Lumina vieții, sămânță a înțelepciunii ce are să încolțească, spre a da roade celor ce muncesc să o îngrijească”.

(Adrian A. Williams, 2021)

DUMNEZEU, CREAȚIA UNIVERSULUI, A LUMII, A VIEȚII ABSOLUTE

Ioan 1:1-14 – Materializarea, Întruparea și formarea Vieții aparțin trecutului, prezentului și se perpetuează în viitor.

La început, a fost, acum este și va fi întotdeauna Cuvântul. Și Cuvântul a fost, este și va fi cu Dumnezeu. Iar Cuvântul a fost, este și acum și va fi întotdeauna Dumnezeu. Tot ceea ce există a fost, este și acum și va fi făcut continuu de Dumnezeu. Și fără Dumnezeu, nimic nu a fost, nimic nu este și nimic nu va fi făcut din ceea ce a fost, este încă făcut și va fi făcut întotdeauna.

În Dumnezeu a existat Viață, este Viață și va fi întotdeauna Viață. Și Viața a fost, este și acum și va fi întotdeauna Lumina oamenilor. Și Lumina strălucește în întuneric. Iar întunericul nu a înghițit Lumina, nu o cuprinde și nu o va depăși.

“Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini Tuo da gloriam!”

Ordinul Masonic-Cavaleresc Umaniterra (O:.M:.U:.), un Ordin mix masculin-feminin, dorește și depune tot efortul spre a uni diversele Obediențe Masonice. Spre a lucra astfel împreună NUMAI ÎN INTERESUL UMANITĂȚII ȘI A SUPORTULUI VIEȚII, în spiritul UNITATE PRIN DIVERSITATE.

Umaniterra a luat naștere ca urmare a dorinței de a aplana multe dintre conflictele între oameni și între oameni și mediul în care trăim. Umaniterra a luat naștere din CE SĂ NU se mai repete. Umaniterra dorește stoparea divergențelor dintre Obediențele Masonice care aparțin diferitelor jurisdicții masonice, cea a Angliei și cea a Franței.

Conflictele în general au la bază o insuficientă cunoaștere de sine, cunoaștere Divină, trăire spirituală spre dezvoltarea individului și respectiv a societății. Desigur, divergențele, conflictele pot fi constructive (iată O:. M:. Umaniterra a luat naștere, din cenușă practic, ca rezultat al unor multiple și repetate acte de trădare), dar pot fi distructive.

Caracterul determinant al formării Ordinului Umaniterra vine din faptul că Masoneria Universală deține o putere extrem de mare, greu de imaginat. O putere decisiv determinantă. Acest subiect va fi discutat pe larg, parte din activitatea Ordinului Umaniterra.

Pentru a realiza acest deziderat, UNITATE PRIN DIVERSITATE, concepțiile de regularitate și recunoaștere reciprocă necesita uniformizare. O astfel de intrare în rezonanță se poate realiza dacă observăm principiile fundamentale ale obligațiilor și drepturilor omului. Fără discriminare sexuală, etnică, religioasă.

Ca un mason să accepte frați indiferent de religie și să continue să facă discriminare sexuală, să numească alte Mari Loji ca fiind „ilegale” este o mare rușine și poate fi catalogată și ca un act de ipocrizie. Este o insultă istorică la adresa mamelor, soțiilor, fiicelor. Este o insultă istorică la adresa Creației, a Creatorului, a Marelui Arhitect al Universului, Dumnezeu. Se numește blasfemie.

MATRICEA DIVINĂ, CHEIA DEOCLAVIS ne redă cu exactitate pârghiile funcționale ale Creației, ale armoniei, ale calității vieții.

CREAȚIA, PRODUSUL MARELUI ARHITECT AL UNIVERSULUI ESTE COMPLETĂ NUMAI CU TOATE ELEMENTELE CE PAR A FI OPUSE, DAR DE FAPT ACESTEA SE COMPLETEAZĂ UNA CU ALTA, SPRE SATISFACEREA PLANULUI ARHITECTURAL AL VIEȚII. VIAȚA ESTE FORMA SUPREMĂ DE EXISTENȚĂ A EXISTENȚIALITĂȚII, A CREAȚIEI.

OMUL ȘI SUPORTUL VIEȚII CU DIVERSITATEA ACESTUIA, TERRA, PLANETA NOASTRĂ VIE, REPREZINTĂ CREAȚIA. TERRA ESTE VOIA MARELUI ARHITECT AL UNIVERSULUI, DUMNEZEU.

ORICE ACTIVITATE ÎNTREPRINSĂ ÎMPOTRIVA OMULUI ȘI A PLANETEI NOASTRE TERRA REPREZINTĂ UN ACT ÎMPOTRIVA FIRII, ÎMPOTRIVA NATURII, ÎMPOTRIVA CREAȚIEI, ÎMPOTRIVA CREATORULUI, IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU. SE NUMEȘTE TRĂDARE, BLASFEMIE.

Umaniterra a luat naștere ca urmare a dorinței multor alți Frați din alte Obediențe Masonice, de a se reorganiza formând aceasta Mare Lojă, anume acest Ordin Masonic Umaniterra (O:.M:.U:.), sau Ordinul Umaniterra sau Umaniterra. Scopul principal al O:.M:.U:. este de a aduce schimbări majore în modul cum masoneria speculativă își conduce activitatea, a aduce Masoneria Universală spre a face față mileniului III. Un model, O ABORDARE DE TIP  „MASONERIE APLICATIVĂ” ce implică concepția de “unitate prin diversitate”. Vă invităm să urmați, să actualizați activitatea voastră împreună cu noi.

În mod imagistic, filozofia Umaniterrică prinde viață prin cromatica grafic-vocală a tabloului redat aici intitulat “Umaniterrul, Creația Divină”, creație a Marelui Maestru fondator al Ordinului Umaniterra Adrian .A.T. Williams, și executată de excelența sa, pictorul român Ramon Grosos din localitatea Sfântu-Gheorghe, România.

Artistul român Ramon Grosos, faimos pentru culorile vibrante prin care dă viață ideilor, fie teme proprii, fie tematici date (cum este cazul de față), este laureat a două prestigioase premii internaționale încă din 2008, premiul „Michelangelo Buonarroti” și premiul „Carta Drepturilor Omului”.

Referitor la imaginea masoneriei, glorificarea plus valorilor în loc de glorificarea muncii în general, balanța cu trei talere ca simbol al justiției drepte în fața Adevărului Absolut, și altele vă invităm să urmăriți acest video realizat în Catania, Sicilia, Italia, în 2022.

Acest film-document de 20 de minute este subtitrat (se poate alege vizualizarea textului celor spuse în video) atât în limba română precum și multe alte limbi.

Printre aceste limbi regăsim următoarele: English, Italian, Spanish, Portuguese, French, Russian, Greek, German, Arabic, Hebrew, Chinese (China), Swedish, Korean, Hungarian, Turkish, Slovenian, Polish, Persian, Hindi, Japanese, Latin, și multe altele.

Titlul acestui video-document, precum și descrierea acestuia, au fost de asemenea traduse (automat, cu corector, pentru limbile marcate mai sus în bold), iar acuratețea traducerii a fost verificată la unele dintre limbi.

Vă rugăm să ne informați dacă observați greșeli majore la traduceri, pentru care ne cerem scuze. Indicând cu precizie care anume și unde sunt aceste erori, ne va ajuta să le corectăm.

Dacă 1% dintre voi veți urmări cu interes, mare atenție, răbdare, și în totalitate acest video, acest lucru este infinit mai mult decât zero.

“Cu o floare, mâine, nu se va face primăvară, dar se vor produce semințele necesare viitoarelor primăveri”. (Adrian A T Williams)

La Umaniterra, ne orientăm astfel spre a face activitatea masonică mai lucrativă, “ MASONERIE APLICATIVĂ“ cu atât mai mult considerând contextul secolului XXI. Abordarea va respecta cutumele Masoneriei Universale Regulare și va fi făcută atât pe înțelesul generațiilor zilelor noastre cât și cele viitoare. Noua generație, după cum putem ușor observa, devine din ce în ce mai neîncrezătoare față de Sine, neîncrezătoare în Divinitate, în cei apropiați, în frați, surori, părinți, în Administrațiile de Stat, în Guvern Fără încredere în viitor la modul general.

Atitudinea de genul “fac ce vreau acum, apoi după mine poate veni și potopul” devine din ce în ce mai generalizată, mai cu seamă în rândul celor tineri, dar nu numai. Toate acestea și multe altele ne indică existența unui haos în creștere, a unei dezordini, a unei instabilități sociale, a unui declin moral, spiritual, social, economic. Este din ce în ce mai evident faptul că noțiunea de libertate nu este bine înțeleasă.

Mai mult, noțiunile libertate, liberalism și libertinaj sunt confundate din ce în ce mai pronunțat, mediatizat, propagat. Un haos generalizat se instalează pe toate căile adăugând astfel la instabilitate și neîncrederea în instituțiile statului, în instituțiile economice, financiare, în biserică, în aproape, în ziua de mâine, viitorul devenind din ce în ce mai amenințător.

În plus, Masoneria, ca Ordin Inițiatic, este din ce în ce mai mult sub atac, fiind făcută responsabilă pentru toate necazurile. “Bulgărele de zăpadă” repede se formează. Dacă nu intervenim rapid, lucrând cu noi înșine, fiecare în parte, personal și în grup, putem avea surprize de proporții, iremediabile.

Specia umană și suportul vieții pe Terra sunt într-o involuție continuă și accelerată iar O∴ M∴ Umaniterra își propune să-și extindă echipa sa forte de Frați determinați în a reconstrui.

Pentru perfecționarea Sinelui, spiritual, templul nostru personal, anume corpul uman, necesită a i se asigura o fundație sănătoasă spre a găzdui astfel întregul mecanism viu în cele mai bune condiții.

Cioplirea pietrei și șlefuirea va avea în vedere și templul personal, corpul fizic, astfel Umaniterrul dă o mare atenție la prevenirea unor vicii sau la renunțarea acestora care duc la compromiterea sănătății personale, mintale, mentale și fizice-corporale.

În acest context, vă invităm să urmăriți prezentarea Marelui Maestru dr. Adrian Ashley Toader-Williams la Conventul Internațional a Alianței Universale Masonice (A.U.M.), convent internațional organizat de către Marea Loja de Ritualistică și Cercetare, Zalău, România, 10 Iunie, 2023 AD.

“Cum spunea fratele nostru, autorul cărții, care a prezentat sumar că noi ar trebui, sau suntem pietre vii. Nu știam că va prezenta ce v-a prezentat, dar iată că, cum spunea Giani, suntem unul. Se pare că vibrația unuia intră în rezonanță cu vibrația celuilalt, la fel cum spunem în Deoclavis.

Această piatră este o piatră reală, nu este un beton turnat, este o piatră vulcanică, pe care Umaniterra a ales-o pentru a fi reprezentată de către aceasta, deoarece piatra vulcanică a trecut prin foc, deci rezistă la eventualele tendințe de purificare, dar de multe ori, în lume avem acel „foc” de extirpare, de distrugere.

Acum, această piatră, după cum vedeți, pare a fi perfectă, dar niciodată nu va fi astfel, așa cum două jumătăți nu vor fi egale decât în teorie. Oricât am încerca să o facem perfectă, va fi doar în aparență. Cum această piatră, care ne simbolizează, este foarte finisată datorită tehnologiei. Noi folosim în ziua de azi, din ce în ce mai mult. În timpurile noastre, folosim tehnologia pentru a ne perfecționa chiar și sufletul, atât fizic, biologic, chimic, cât și spiritual.

Tehnologia a ajuns să fie atât de perfectă, încât, dacă vă uitați bine, avem unghiuri drepte, dar și periculoase. Dacă această piatră ar fi așa cum vrem să fie, perfectă, aceste unghiuri ar fi tăioase. Iar noi oamenii, în timp ce căutăm să fim foarte deștepți, foarte iluștrii, avem tendința să fim tăioși și să rănim oamenii fără să ne dăm seama.

În rest, deduceți dumneavoastră, deoarece, imediat “va lovi cu ciocanul” și voi scăpa piatra.

Clepsidrele care reprezintă cadoul din partea Umaniterra către reprezentanții celorlalte loji, ne aduc aminte că timpul este un factor extraordinar de important, iar munca noastră are loc în timp și cere promptitudine.

Cum spunea fratele nostru Giani mai devreme, când va suna telefonul la ora 4 dimineața, iar un frate va avea nevoie de ajutorul tău, înseamnă că e o urgență, ce poate fi extrem de importantă.

Dar dacă nu sună la 4 dimineața și sună la 4 după-amiaza, sau la 11 ziua, asta nu înseamnă că nu este important, că nu este o urgență, dar cere ca munca noastră să aibă loc în timp util, iar promptitudinea are un loc extrem de important în Constituția pe care Umaniterra o observă și a făcut deja public extrasul ei, începând de ieri.

Constituția, în largul ei, va fi publicată curând, pentru că este o constituție ce este propunere pentru Mileniul 3, pentru Masoneria Universală, cu ocazia celebrării a 300 de ani, pe 24 Iunie, de la înființarea primei Loji Masonice, a primei Loji Masonice în Anglia. Constituția va fi foarte documentată, undeva la vreo 60 de pagini. Mulțumesc ! Am zis!”

„Sustenabilitatea unei calități superioare a vieții personale, și implicit a unei comunități, organizații, familii, națiuni, societăți în general, se poate asigura numai atunci când unitatea spirit-suflet-minte-corp-mediu-planeta Terra, lucrează sinergic împreună”. AAW

Putem CREA și menține o atmosferă de Libertate, Egalitate, Fraternitate spre Gloria Marelui Arhitect al Universului, Dumnezeu, și progresul omenirii unde omul, fără frică dar cu dragoste, înțelegere, toleranță va crea armonie prin prisma CHEII DEOCLAVIS – MATRICE A CREAȚIEI.

Pe scurt, Deoclavis reprezintă un cod de organizare, comunicare, administrare și conduită specific Ordinului Masonic Umaniterra, ce va conduce umanitatea spre victorie. Umaniterrul permanent învăța și croiește noi drumuri spre succes.

Ca Ordin Masonic urmăm cutumele masonice, clasice. Practicăm Ritul Scoțian Antic și Acceptat în timp ce studiem și alte Rituri. Simțim energia momentului, ne bucurăm împreună la diversele Ceremonii ritualice, inclusiv la Agape ca extindere a ritualurilor noastre. O parte din procesul de aderare la O:.M:. Umaniterra constă într-un ritual specific Ordinului Umaniterra, în plus față de ritualurile cunoscute în Masoneria Universală.

Umaniterra, este un Ordin Masonic unde respectul reciproc, dragostea, devotamentul și disciplina se manifestă prin căutări, cercetare, inovație și muncă care toate încep cu începutul. Aici, acum.  [ VEZI CUM DEVII MEMBRU AL O:.M:.U:. ]

“Ubi Concordia, Ibi Victoria, Est Umaniterra”

 

Counter

094018
Total Users : 94018