Misiunea O:. M:. U:.

MISIUNEA ORDINULUI MASONIC-CAVALERESC UMANITERRA

Câteva dintre obiectivele generale ale Ordinului Masonic Umaniterra sunt expuse aici, toate incorporând căutarea Adevărului Suprem și edificarea Templului Umanității.

Ordinul Masonic-Cavaleresc Umaniterra depune tot efortul de a uni toți Francmasonii în spiritul toleranței și a respectului reciproc în maniera “unitatea prin diversitate” spre un obiectiv suprem comun, construirea Templului Umanității.

Printre principalele obiective ale Ordinului Umaniterra, sunt de menționat următoarele: ddezvoltarea spirituală a membrilor Umaniterra și prin extensie a oamenilor în general, îmbunătățirea sistemului de educație, asigurarea sănătății individului și sănătății publice, protecția și siguranța cetățenilor, protecția resurselor naturale și minerale, reducerea consumarismului, protecția planetei noastre Pământ – Mama Terra.

Un accent deosebit se va pune pe dezvoltarea unui program de “părintit-conștient”, un program de o mare complexitate pe care-l vom expune, cu intenția de colaborare cu alte organizații inițiatice, cu alte persoane fizice și juridice, și cu administrațiile de stat, la nivel național și internațional.

AM PRIMIT CU TITLU DE ÎMPRUMUT ȘI TREBUIE SĂ DĂM MAI DEPARTE CU PLUS VALOARE.

Această lume ne-a fost împrumutată pentru a o folosi, dar trebuie să o dăm înapoi cu plus valoare, cu dobândă adăugată, într-o limbă pe care mulți o vor înțelege mai bine. Valoarea adăugată. Specia umană, creatoare, a dat dovadă și de bune și mai puțin bune.

Progresul umanității este cât se poate de incontestabil, astfel UN MONUMENT MASONIC A FOST RIDICAT ÎN ONOAREA MARELUI ARHITECT AL UNIVERSULUI ȘI AL CREAȚIEI SALE, VIAȚA ÎN GENERAL ȘI MAI CU SEAMĂ SPECIA UMANĂ.

O sinteză al documentarului prezentat mai jos:

„Prin voința Creatorului, așa cum toate au fost, sunt și vor fi făcute, acest Monument Masonic al Umanității” din Singapore, anume complexul „Marina Bay Sands and SkyPark”, a fost conceput și construit probabil fără ca faimoasa firmă de arhitectura Moshe Safdie, sau investitorii și constructorii să realizeze valoarea sa spirituală. Probabil fără să-și dea seama de mesajul pe care acest complex transmite. Sau, este posibil realizatorii să fi ales așa de fapt ca să ne transmită mesajele de laudă dar și de îngrijorare în mod subtil, informație accesibilă la nivel subconștient, mesaje istorice, legendare, din cărți ale legilor sacre, așa cum de altfel le avem prezentate în documentar.

<<Barca lui Noe>> (Noah’s Ark) este condusă de înțelepciune ce vede în direcția de deplasare, înainte spre orizont și merge spre Stâlpul / Coloana Înțelepciuni, antrenată de forța motorie a Stâlpului / Coloanei Forței, iar Stâlpul / Coloana Frumuseții stă în mijloc la loc de onoare. Astfel Frumusețea este păzită fiind la mijloc, la locul ei de onoare, pentru a echilibra păzitorii săi, respectiv Forța și Înțelepciunea.

Cei trei stâlpi susțin astfel Barca lui Noe, salvarea lumii cu virtuozitatea tuturor speciilor de pe Terra, și reproducția vieții în general spre protecția și perpetuarea mediului de viață pe Terra, a speciei umane așa cum Dumnezeu a comandat lui Noe.

Susținut la 200 metrii înălțime, Barca lui Noe este astfel departe de apele ce ne amenință să se ridice datorită acțiunilor noastre abuzive asupra planetei, a încălzirii globale și respectiv topire a calotelor de gheață.

Cele trei coloane, cei trei stâlpi de susținere, Forța, Frumusețea și Înțelepciunea susțin microclimatul din Barca lui Noe, susțin viața la bază căreia se află AND-ul, (the DNA) programul genetic ce asigură stabilitatea sistemelor vii dar și capacitatea de adaptare evolutivă a organismelor, a vieții, a macro-organismelor, a comunităților, organizațiilor, națiunilor.

Acești stâlpi de susținere formează un triunghi isoscel (văzut de sus), pentru o mai bună stabilitate, triunghi suficient de mare pentru ca RA, << ochiul care vede tot >> să poată fi cuprins.

Dar acești trei stâlpi nu au fost amplasați, așa cum ne-am aștepta spre a forma un unghi drept, respectiv o structură mult mai stabilă. Această amplasare ne spune că umanitatea mai are mult până să fie dreaptă, motiv pentru care nu e suficient de stabilă, iar situația actuală globală este o mărturie a acestui fapt.

Un grad înalt de vulnerabilitate este prezent dat fiind poziționarea coloanelor / stâlpilor de susținere, dar tocmai de aceea unghiul obtuz Forță-Frumusețe-Înțelepciune este larg deschis către Emisfera Sudică a planetei noastre Terra precum o Acoladă Fraternă, brațe larg deschide către toți francmasonii spre a uni cele doua Emisfere.

Nu numai masonii sunt chemați la Unitate prin Diversitate, dar întreaga populație din cele doua Emisfere în spiritul suntem unul, suntem familie, suntem Arhitectura, suntem Creația Marelui Arhitect al Universului și avem datoria ca împreună să protejăm Creația, pe noi înșine și mediul de Viață de pe planeta noastră, mama Terra. 

Barca lui Noe (Noah’s Ark) parte din ansamblul “Monument Masonic al Umanității” din Singapore, anume complexul „Marina Bay Sands and SkyPark”.


Vă invităm să urmăriți cu atenție și multă răbdare, acest documentar ce dezvăluie importante detalii și citiți articolul de mai jos în măsura în care sunteți interesați.

Mai multe detalii fotografii și grafice despre acest Monument Masonic vă rugăm să citiți ARTICOLUL DIN CLUJ24.RO

Conștientizarea populației asupra Plus-Valorii” – Valoarea adăugată este produsă de organismele vii, o valoare care poate fi constructivă sau distructivă, o valoare plus negativă.

Cu o inteligență superioară, oamenii au instrumentele necesare pentru a identifica, discerne și selecta toate modalitățile de a facilita construirea Templului nostru al Umanității și de a nu-l distruge.

Pentru a înțelege mai bine, de exemplu, o râmă va produce humus, care este esențial pentru o recoltă bună. Bacteriile ne vor ajuta să digerăm alimentele, dar altele ne vor ucide pentru a supraviețui.

Promovarea Libertății. Libertatea de a gândi este și trebuie să fie reperul fundamental al Masoneriei.

Urmărim să construim o lume mai echitabilă și mai bună și lucrăm pentru Progresul Umanității, contribuind astfel la îmbunătățirea materială și morală, și la îmbunătățirea intelectuală și socială a Omenirii.

Promovăm Solidaritatea Socială –  Ordinul Masonic Umaniterra își propune să participe activ la acest demers și să contribuie la solidaritatea și securitatea socială prin idei și fapte. Consecințele sociale și umane dramatice care rezultă din efectele economice ale schimbării regimurilor politice și agravate de criza sanitară și economică mondială impun construirea unui nou sistem de solidaritate și securitate socială.

Punem accent pe dreptul de a fi cetățean. Acest drept este strâns legat de motto-ul tuturor francmasonilor: “Libertate – Egalitate – Fraternitate”. Ordinul Masonic Umaniterra promovează etica, civismul, responsabilitatea, toleranța reciprocă, libertatea absolută de conștiință și solidaritatea socială, reamintind tuturor că acestea sunt angajamente civice fundamentale și că sunt elementele critice ale conceptului de “a trăi împreună” nu doar ca organizație francmasonică, ci și ca o comunitate, ca societate care împarte casa noastră, mama noastră.  Terra.

Protecția planetei, Mama noastră Terra, a mediului înconjurător – Sistemul ecologic reprezintă binele comun al Omenirii, și este moștenirea ce trebuie lăsată celor care vor veni după noi. Ordinul Masonic Umaniterra își propune, prin ideile și acțiunile sale, să contribuie activ la protejarea mediului, reducerea amprentei de carbon și implicarea în activități care merită glorificate, astfel încât să fie transmise nealterate generațiilor viitoare.

Asigurarea Condiției și demnității umane – Ordinul Masonic Umaniterra consideră că legile țărilor trebuie să permită fiecărui cetățean să se hrănească, să aibă o casă, să fie bine educat și instruit, și să poată fi îngrijit medical. În concepția Ordinului, prima lege socială este respectul pentru persoană, ceea ce implică accesul tuturor la mijloace de trai decente.

Pentru a-și atinge obiectivele, ordinul masonic Umaniterra se angajează solemn să cultive și să practice toleranța și “caritatea, învățând oamenii << cum să pescuiască >> în loc să ofere peștele deja depozitat și adesea așteptat să fie și prăjit (pregătit)”. Umaniterra cultivă umanismul prin exemplul personal al membrilor săi, atât în ateliere, cât și în viața de zi cu zi.

Împreună dorim să ratificăm Pactul de Colaborare transmis nouă, oamenilor, prin intermediul Matricei Deoclavis. Să însușim și să aplicăm astfel valorile transmise nouă de către Creator, spre a sprijini Creația. Este o misiune conferită nouă, moștenită din tată în fiu și fiică, din mamă în fiică și fiu.

Umaniterra se află permanent în construcție, în dezvoltare la nivel internațional.

Marile Loji cu care semnăm Tratate sau cu care împărtășim apartenența și afilierea noastră la diverse federații, asociații, confederații, uniuni și alianțe masonice, sunt invitate pe această cale ca împreună să ne cunoaștem și să demarăm virtual, apoi în mod Ceremonial, în persoană, reafirmarea voinței Universale a Francmasoneriei ca instituție, ca Ordin Inițiatic, anume “Unitatea prin Diversitate”. 

Masoneria, ca “voce”, nu numai că necesită să fie unită, dar are obligația bunului simț să renunțe la diferențele rușinoase, discriminatorii.

ORDINUL MASONIC-CAVALERESC UMANITERRA ARE POTENȚIALUL DE A PUNE LA LUCRU FRĂȚIA, O ADEVĂRATĂ GLORIE ADUSĂ MUNCII PRODUCĂTOARE DE PLUS VALORII. Numai astfel specia umană poate fi salvată de la extincție.

Ordinul Umaniterra, prin inițiativele și proiectele sale ajută nevoiașii, săracii, sprijină educația, cultura, arta. Nu este suficient ceea ce a fost făcut și cum și cât a fost făcut. Uitați-vă în jur. Vedeți declinul. Declinul uman. Avem timp de certuri și manifestări ale orgoliilor? Ale puterilor și influențelor?

O primă soluție, aici este expusă pe scurt.

Reducerea consumarismului chiar dacă va supăra câteva buzunare și conturi private. Reducerea OBEZITĂȚII SOCIALE [ supra-acumularea materială, financiară, concentrarea puterii de decizie, a influențelor asupra celor mai mici, mai slabi, asupra celor vulnerabili financiar, economic sau politic. (Bioeconomie, Adrian A. Williams) ].

Ordinul Masonic-Cavaleresc Umaniterra încurajează pe toți oamenii, inițiați sau nu, să reducă consumul alimentar și al lucrurilor care ne trebuie dar de fapt nu sunt necesare. Doar ca un exemplu, cercetătorii științifici au arătat prin diverse publicații de specialitate că, obezitatea corporală este unul dintre cei mai mari factori de poluare, ridicare a nivelului de carbon cu peste 14%.

Obezitatea infantilă a atins cote absolut alarmante. Impactul asupra celor dragi nouă este catastrofal atât pe termen scurt dar mai cu seamă pe termen lung. Cine sunt responsabili? Noi, părinții, de „dragul” lor îi lăsăm să se “bucure” de tot ceea ce nu e bun.

Avem tot respectul pentru cei care se străduie, atât pentru sănătatea lor personală, precum și pentru a planetei noastre mamă, Terra.

Umaniterrismul promite restabilirea moralului și etici în lume respectând drepturile, libertățile noastre. Ne aduce astfel aminte de obligațiile care ne revin față de noi înșine, față unul de altul, față de societatea în care trăim, față de suportul vieții pe Pământ, anume față de mediul în care trăim, ca entități demne să fim locuitori ai Terrei.

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL TĂU LA UMANITERRA

Ordinul Masonic-Cavaleresc Umaniterra, prin activitatea sa, prin programele sale de promovare și educație spiritual-academică, va adresa necesitatea primordială a speciei umane de a conviețui împreună. A se dezvolta și continua ca specie prin a aduce un aport pe cale spirituală spre rezolvarea diferențelor diverse între sexe, națiuni, etnii și religii.

Aducerea la zilele noastre a tradițiilor moștenite. Aceasta se va realiza prin adaptare, educație, muncă, observarea cutumelor și valorilor Masoneriei Universale și îmbunătățirea în mod sustenabil a acestor valori dobândite pentru a fi funcțional-benefice în secolul nostru și în viitor. Un viitor sustenabil.

Spre a realiza cele menționate mai sus, Umaniterra nu stă. Observă și aplică în mare parte învățăturile transmise dea lungul sutelor de ani de către înaintașii noștri, cei care au pus bazele Masoneriei Mondiale.

Ordinul Umaniterra, conform sloganului propriu “Ubi Concordia, Ibi Victoria, Est Umaniterra” (tradus: “Unde este armonie, se află victorie, aceasta este Umaniterra“), se orientează și depune tot efortul spre a aduce la Lumină Adevărul.

Noi, ca Ordin apelăm și la diversele evidențe științifice, descoperiri în fizică, chimie, biologie, diverse modele matematice, elemente de biofizică și modele dinamice de bioeconomie, deografie sau geometrie sacră pentru a ne apropia mai mult de Adevăr.

Dorim să fim mai mulți Frați Uniți în spirit, devotați aducerii unor mari schimbări spre binele tuturor. Numai împreună putem transforma alchimic dezordinea existentă construind “Ordine din Haos” ( Ordo Ab Chao ), astfel aducând în mod evolutiv Glorie NUMAI Muncii ce aduce Plus Valori sustenabile. Valori ce protejează viața, sănătatea, condiția umană, mediul înconjurător, planeta noastră mamă TERRA. Astfel să facem absolut tot ceea ce este posibil, indiferent de sacrificiile financiare personale, dar să avem motiv să glorificăm Plus Valorile. 

Glorie celor ce produc Plus Valori sustenabile! Glorie Plus Valorilor! În lipsa plus valorilor, banii nu au nici o valoare reală iar în timp toate acumulările noastre se vor distruge împreună cu noi, cu întreaga planetă. Sufletul nostru are nevoie de lăcașul în care se maturizează, se dezvoltă în numele Creatorului, Marele Arhitect al Universului.

În relațiile externe, ne străduim să creăm unitate prin diversitate. Să dezvoltăm programe comune cu alte Obediențe Masonice ce rezonează cu noi, cu Ordinul Masonic-Cavaleresc Umaniterra.

Prin mesajele noastre dorim să îmbunătățim imaginea francmasoneriei în general. În același timp încurajăm revizuirea unor concepții, idei, principii, precum glorificarea muncii în general. Nu orice muncă poate fi glorificată, iar acest aspect este bine cunoscut.

Obiectivele specifice, inițiative, proiecte de dezvoltare, strategii și metode de lucru ale Ordinului Masonic-Cavaleresc Umaniterra sunt cunoscute doar de membrii inițiați ai Ordinului Masonic Umaniterra pe baza poziției și implicării lor.

În funcție de gradul de implicare, sunt astfel acordate “Titluri Cavalerești de Merit”, atât membrilor Umaniterra precum și fraților și surorilor din alte Mari Loji cu care colaborăm în acțiuni și proiecte comune.

Din motive evidente, aceste obiective nu sunt făcute publice în faza de planificare și de arhitectură. Acestea vor fi aduse la cunoștința publicului odată ce un anumit proiect este lansat, atunci când vă solicităm sprijinul și contribuția la materializarea acestuia.

Toate proiectele vor viza dezvoltarea Templului Umanității, conceput pentru utilizare specifică și aplicații locale, naționale, precum și de importanță internațională la nivel mondial.

Counter

094036
Total Users : 94036