CUM DEVII MEMBRU AL O:.M:.U:.

A FI SAU A NU FI MEMBRU UMANITERRA

Atât Biblia dar și celelalte texte sacre fac față din ce în ce mai greu noii cunoașteri. Asalturile științifice venite din partea matematicii, chimiei, fizicii, astrofizici, istoriei, biologiei, astrobiologiei, a multor alte științe interdisciplinare cu referire la originea și evoluția Universului, au să contrazică multe dintre teoriile oferite de către diversele religii.

Apoi, desigur originea vieții a rămas încă un mare mister pe care, probabil, aici în cadrul studiilor noastre vom afla. Se pare că Matricea Divină, Cheia Deoclavis ne va dezvălui inclusiv misterul formării vieții din complexitatea materială descrisă de chimia organică.

Societatea omenească modernă, dar mai cu seamă oamenii de știință, au o imensă dificultate să conceapă și să accepte anumite adevăruri. Cu atât mai mult dacă acestea nu sunt verificabile și dovedite prin calcule, demonstrații, experimente , reacții chimice, observații microscopice, telescopice, radioscopice și chiar cercetări spațiale la prima mână cu s-ar spune.

Ștefan Mâșu, cunoscut om de știință, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și Înalt Demnitar în Masoneria română și internațională, autor al mai multor cărți și lucrări de specialitate în domeniul Francmasoneriei și ezoterismului, conclude: 

“în ciuda impactului tehnologic și științific, omenirea secolului XXI-lea simte nevoia, în noua sa spiritualitate, să se redeschidă în fața credinței, să-l redescopere pe Dumnezeu sau să descopere un Dumnezeu.”(*1)

( *1) Mâșu, Ștefan, 2012, Marele Arhitect al Universului – Tratat de Cosmologie și Antropologie, Ed. RAO, București, ISBN 978-606-609-340-8) 

Din ce în ce mai multe întrebări se nasc pe calea căutării Adevărului, cu atât mai mult ca urmare a călătoriilor spațiale și activităților în spațiul cosmic precum și ca urmare a descoperirilor în domeniul științelor biologice, a avansului tehnologiei și dezvoltarea geneticii. Pe de altă parte, noile cunoașteri în domeniul psihologiei, parapsihologiei, cosmoeniopsihologiei, programării neurolingvistice (NLP) și multe altele, ne deschid orizonturi nebănuite.

Noi, Frații și Surorile membrii ai Ordinului Masonic Umaniterra, prin activitatea noastră de căutări, cercetări și dezbateri abordăm subiecte de interes personal și social spre a găsi împreună cât mai multe răspunsuri la multitudinea întrebărilor ce se nasc permanent. Aceste răspunsuri își găsesc aplicabilitate imediată spre bunul mers al societății și implicit al condiției noastre de viață ca indivizi, ca organizație, comunitate, în spiritul Libertății, Egalității, Fraternității.

 “Francmasoneria apare în viața fiecărui Francmason atunci când a sosit momentul, atunci când este pregătit. Acest moment nu este acela când este chemat, ci acela în care simte chemarea” (*2)

(*2) Eugen Matzota, 2020, Noul Cod de Eticheta Masonica, vol. I., Ediția IV-a.

 PENTRU A SOLICITA ȘI POSIBIL A FI ACCEPTAT CA MEMBRU ÎN ORDINUL UMANITERRA ANUMITE CONDIȚII MINIME SUNT NECESARE

 1. Să ai credință în Marele Arhitect al Universului, în Dumnezeu, indiferent de religia dobândită la naștere sau cea aleasă de tine ca adult.
 2. Să ai vârsta de peste 21 de ani. Persoane cu vârsta de peste 18 ani pot fi considerate în cazuri speciale după o atentă evaluare.
 3. Să fii absolvent al unei instituții de învățământ superior sau să fii student la o facultate acreditată, cu rezultate bune la învățătură, cu cererea luând angajamentul solemn că nu vei neglija studiile și vei trece examenul de licență cu succes la termen conform programei. Autodidacții sunt de asemenea acceptați dacă dau dovadă că dețin abilitățile necesare de a învăța, comunica, și au în general potențialul pentru a deveni un bun mason și Umaniterr.
 4. Să fii bun cetățean de bune moravuri, cu simț civic dezvoltat, fără antecedente penale, cu cazier curat. Anumite excepții pot fi luate în calcul cu derogare specială în urma unor examinări detaliate a dosarului ce a făcut obiectul condamnărilor.
 5. Să fii o persoană interesată în bunul mers al societății.
 6. Să fii harnic, muncitor, dedicat profesiei tale cu realizări personale și profesionale, având capacitatea și dorința de a împărtăși succesele tale cu comunitatea în care trăiești.
 7. Să fii stabil financiar, să poți achita taxa de inițiere și cotizația anuală (ambele modice), să dispui de resursele necesare (timp și finanțe modice) pentru a călători și participa la evenimentele, întâlnirile, activitățile Ordinului Umaniterra.
 8. Să dorești să te dezvolți personal pe toate căile, spiritual, cultural, profesional, moral, economic.
 9. Să fii interesat în propria ta sănătate mintală și să faci tot posibilul să-ți menții condiția fizică, sănătatea ta în general pe termen lung. Să întreprinzi activități demne ca membru (Frate, Soră) în Ordinul Umaniterra.
 10. Să militezi și să ajuți pe alții să mențină o condiție umană echilibrată demnă de respect.
 11. Să faci tot posibilul să participi la proiecte umanitare, comunitare, inițiate de către Ordinul Umaniterra.
 12. Dacă ai fost inițiat și ai fost activ ca membru într-o Obediență Masonică cu care Umaniterra are semnat Tratat de Colaborare și Recunoaștere Reciprocă, poți deveni membru Umaniterra numai cu acordul Marelui Maestru al acelei Obediențe.
 13. Dacă ai fost inițiat și ai fost activ ca membru într-o Obediență Masonică cu care Umaniterra NU are semnat Tratat de Colaborare și Recunoaștere Reciprocă, poți deveni membru Umaniterra dacă îndeplinești condițiile de bază în urma unei ceremonii de inițiere specifice Ordinului Umaniterra.
 14. Condiții speciale se aplică persoanelor care au fost sau mai sunt membrii ai unor Mari Loji ce au reputație îndoielnică și sau au făcut subiectul unor scandaluri publice.
 15. Condiții speciale se aplică persoanelor care au fost membrii în Marea Lojă Suverană a Daciei ( MLSD ) precum și a celor care au făcut parte din Marea Loja Română Ehemitia ( MLRE ).

IN PLUS, TU VA TREBUI SĂ CUNOȘTI LEGILE ÎN VIGOARE DIN ȚARA TA, INCLUSIV ACORDUL PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL.

Te rugăm să fii la curent cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) (gdprinfo.eu) și cu Protecția datelor cu caracter personal – Autoritatea Pentru Digitalizarea Romaniei (gov.ro)

Citește și înțelege regulamentul și legile în vigoare. Va urma ca în timpul completării cererii de aderare să îți dai acordul. Fără acest acord nu vom putea să-ți acceptăm cererea de candidatură spre a fi inițiat, admis ca membru al Ordinului Umaniterra.

Tot ceea ce cerem în această pagină este PUR ÎN INTERESUL TĂU PERSONAL ca potențial Frate, candidat spre a fi inițiat în tainele Masoneriei Universale. Acesta este și interesul nostru de grup, deci inclusiv interesul tău personal în situația în care vei fi admis.

Fenomenul Masonic nu e pentru toată lumea. Dar toți care trec prin această etapă descoperă destul de curând că efortul a meritat. Este necesar ca să fim extrem de riguroși în preselectarea candidaților, a celor care bat la poarta Templului nostru. Dorim să prevenim pe cât posibil problemele întâmpinate de către alte Obediențe Inițiatice cum ar fi actele de corupție, abuzuri de putere, trafic de influență, bârfă și altele. Prin studiu, efort personal, muncă, devotament și credință te perfecționezi.

Umaniterra a luat naștere ca urmare a dorinței de a aplana multe dintre conflictele între oameni și între oameni și mediul în care trăim. Umaniterra a luat naștere din CE SĂ NU se mai repete. Umaniterra dorește stoparea divergențelor dintre Obediențele Masonice care aparțin diferitelor jurisdicții masonice, cea a Angliei și cea a Franței. Aceste conflicte au la bază o insuficientă cunoaștere de sine, cunoaștere Divină, trăire spirituală spre dezvoltarea individului și respectiv a societății. Divergențele, conflictele pot fi constructive (iată O:. M:. Umaniterra a luat naștere, din cenușă practic, ca rezultat al unor multiple și repetate acte de trădare), dar pot fi distructive în contextul în care Masoneria Universală deține o putere extrem de mare, greu de imaginat. O putere determinantă. Acest subiect va fi discutat pe larg, parte din activitatea Umaniterra.

Descoperind Umaniterra afli căi de a te construi și deveni un Umaniterr desăvârșit.   [ VEZI Filozofia O:. M:. U:.  ]

Primul tău contact cu noi. Misterul dar și bucuria facerii te vor întâmpina cu fiecare pas pe care-l faci spre calea Perfecțiunii, iată începând aici. Nu te grăbi dar nici nu lăsa pe mâine. Fii actor al vieții tale, spectatorii pot să aștepte.

Înainte de a ne contacta te rugăm să studiezi foarte bine conținutul acestui WEBSITE al ORDINULUI MASONIC UMANITERRA. Paginile #umaniterra prezente pe rețelele de socializare oferă multe informații la zi.

Umaniterra construiește către Perfecțiune, deci jumătățile de măsură, ignoranța și superficialitatea sunt complet eliminate din start. Omul înțelept va tolera dar va încuraja tenacitatea, respectul, și tot ceea ce găsești în DEOCLAVIS.

Recomandăm utilizarea calculatorului (ecran mai mare și tastatură lejeră) atât pentru studierea paginilor noastre precum și pentru a ne scrie. Calculatorul facilitează redactarea completă și detaliată a mesajului către Umaniterra. Deci, noi descurajăm trecerea rapidă peste text, citire “pe diagonală”.

Ai citit, ai auzit de noi, te-ai informat.

Umaniterrul (graficul de mai jos) ce-ți spune?

Imaginea simbolică a Umaniterrului îți transmite în mari detalii (vezi inclusiv cele mai mici detalii), atât cât poate oferi o imagine. Sugerează filozofia Ordinului Masonic Umaniterra. Sugerează misiunea noastră ca Umaniterri, dar și a ta personală în situația în care vei fi admis în rândurile noastre, dacă pentru asta optezi și soliciți acum.

Ce anume îți inspiră Umaniterrul? Ce vezi și înțelegi din imaginea, grafica ce redă UMANITERRUL? Ce anume crezi tu că simbolizează acest grafic? În complexitatea și detaliile ce le poți observa acum, ce-ți spune această imagine?

Este de așteptat, fără să te simți umilit sau capacitățile tale să fie puse la îndoială, să ne spui ce mesaje anume îți transmite caracterul principal al siglei de mai sus, specific Ordinului Umaniterra, respectiv Umaniterrul. Ce vezi? Ce-ți spune? Ce mesaj îți transmite? Ce anume înțelegi? Te rugăm să urmărești fiecare detaliu și fluiditatea acestuia. Dacă ești interesat pe deplin cu siguranță vei înțelege. Cu cât ești mai detaliat, cu atât mai bine. Iar dacă crezi că nu poți, încearcă, nu ne-am născut știutori. Noi te vom ajuta mai târziu să înțelegi mult mai mult.

Fiind interesat să te alături Ordinului Masonic Umaniterra, acum poți să dai dovadă că ești apt într-o oarecare măsură să înțelegi geometria sacră, deografia, că poți fi analitic, că ai abilități de exprimare și dorești să participi, să te recunoaștem ca atare, ca Frate sau Soră, membru în Ordinul Masonic Umaniterra.

Aparent e ciudat, dar înțelegi că preselectăm persoanele care ne contactează. Tu vei depune efortul necesar de a ne scrie, explica. Noi vom depune efortul de a citi, examina, evalua posibila ta admitere în rândurile noastre după care îți vom răspunde.

Va trebui să ai răbdare, răbdarea fiind o virtute mult apreciată în general dar mai cu seamă în cadrul Ordinului Masonic Umaniterra, unde viitorul Nobil Umaniterr dă dovadă de excelență din toate punctele de vedere.

VEZI ȘI PAGINA FRANCMASONERIA – ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Rămâne la alegerea fiecăruia să aleagă, să înțeleagă, să determine, să descopere. Viața ne oferă multe opțiuni, multe provocări.

Spre deosebire de multe alte Obediențe în Masoneria Universală, noi la O:. M:. Umaniterra nu suntem în mare goană să avem cât mai mulți membrii. Și nici nu suntem porniți pentru a face bani. La Umaniterra nimeni nu e plătit. Efortul depus este doar spre binele omului și a suportului vieții, planeta noastră Terra. Dacă crezi într-o astfel de abordare, ești cu noi.

Noi, Ordinul Masonic Umaniterra suntem în mare goana spre a acumula calitate. Numai cu oameni de calitate putem aduce calitate în lume la nivel național, Global. Numai astfel vom fi îndreptățiți să ne numim a fi un Ordin de “ELITĂ”, dar nu vom uita calitatea și frumusețea modestiei.

De fapt, vom fi oameni obișnuiți care se bucură și militează pentru armonie, sustenabilitate.. Oameni care servesc Adevărul în căutarea Adevărului, onorând astfel munca Creației, munca ce aduce Plus Valori. Nu orice muncă poate fi glorificată, iar acest aspect va fi expus, exemplificat detaliat spre înțelesul tuturor în pagina  “PLUS VALORI” .

Ne numim Elită? Ce contează? Important e ce facem, cum facem, când facem și mai mult, motivația. DE CE ANUME FACEM!

Masoneria (francmasoneria) este cea mai mare organizație caritabilă fraternă dedicată dezvoltării spirituale de sine a inițiatului. Multe personalități au aderat. Mulți dintre membri sunt realizați, stabili și relativ independenți din punct de vedere financiar. Mulți oameni din lume fac parte din astfel de organizații. Români celebri – istorici, politicieni, scriitori, artiști, avocați, medici – au aderat și ei la acest ordin inițiatic.

În România, de-a lungul timpului, mai multe minți luminate au acceptat să intre în masonerie. Printre acestea Vasile Alecsandri, Constantin Argetoianu, Nicolae Bălcescu, Eugen Barbu, Dimitrie Brătianu, Dimitrie Cantemir, Regele Carol al II-lea, Carol Davila, Octavian Goga, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Mihail Kogălniceanu, Titu Maiorescu, C.A Rosetti, Mihail Sadoveanu sau Traian Vuia. Dar lista nu se oprește aici.

O cerere de aderare ca membru, prin ea însăși, implică o responsabilitate deosebită, fiind un act ce trebuie îndelung chibzuit.

Te așteptăm să ni te alături. [ ACCESEAZĂ PAGINA DE CONTACT ]

Noi vom răspunde numai la mesajele pertinente care dau dovada faptului că tu, cel care ne contactezi, ești bine intenționat, chiar interesat în activitatea noastră. Va trebui sa ne convingi că ai studiat Umaniterra website și ai înțeles conținutul acestuia în mare măsură.

Gânduri bune! Glorie Plus Valorilor!

Umaniterra.